Панов пред повече от сто предприемачи: „Проектираме нова индустриална зона между Велико Търново и Момин сбор“

0

 

 

Нова индустриална зона ще се оформи западно от Велико Търново през следващите няколко години. Бизнес районът ще бъде създаден в посока към село Момин сбор, с паралелното строителство на магистрала „Хемус“ и високоскоростния път от Русе до старата столица. Реализацията на двата приоритетни национални проекти за стратегическата инфраструктура ще позволи разрастването на Западната индустриална зона, в чието цялостно обновяване Община Велико Търново вложи над 1,6 милиона лева европейски средства, а проектът бе реализиран от досегашния кмет Даниел Панов и екипа му.

Над 100 предприемачи от старата столица и региона уважиха поканата за среща от страна на Даниел Панов – кандидат за кмет за трети мандат, издигнат от ГЕРБ. За реализацията на плановете за новата индустриална зона Общината и Регионалното министерство работят интензивно в две направления: реконструкция и разширяване на шосето към с. Шемшево, и преустройството на сега съществуващия път до с. Момин сбор в четирилентово трасе. Именно край селото ще преминава скоростният път Русе – Велико Търново, а по него ще се излиза и към магистрала „Хемус”.

Даниел Панов благодари на представителите на бизнеса, че споделят приоритетите в управленската му програма за следващия мандат – старопрестолният град и общината да предлагат все по-добро качество на живот, да продължи развитието на съвременни условия за бизнес и инвестиции, а иновативните производства с висока добавена стойност да бъдат във фокуса на подкрепата от страна на администрацията. Именно с тази насоченост е и проектираният от Панов и екипа му бизнес-инкубатор на територията на бившето Сержантско училище. Първата стъпка вече е факт с прехвърлянето на терените и сградите на Общината.

„Благодаря за подкрепата на достойните предприемачи от общината. През годините на свободна пазарна икономика всеки от тях е изградил освен стабилен бизнес и безупречна репутация”, коментира Даниел Панов.

„Убедени сме, че ще изпълните своята програма и нямаме съмнение във верността на поетите ангажименти, защото това е доказано още от времето, когато управлявахте Общинската туристическа агенция”, обърнаха се към Панов предприемачите.

Пред бизнеса бяха представени и кандидатите за общински съветници от отбора на ГЕРБ и СДС с номер 43 в бюлетината. В нея присъстват както утвърдили се в досегашната си работа местни парламентаристи, така и много нови лица, които ще са полезни за града и общината със своята експертиза и идеи. Листата е балансирана – кандидати за общински съветници са юристи, икономисти, предприемачи, лекари, учители, представители на интелектуалните и спортните среди, архитект.

 

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *