Кабинет по специална педагогика и приобщаващо образование откриха във ВТУ

0

 

Ректорът на Великотърновския университет проф. д-р Христо Бонджолов и деканът на Педагогическия факултет проф. д.н. Венка Кутева откриха Кабинет по специална педагогика и приобщаващо образование.

Новият кабинет, който се намира в Корпус 5 на ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“, се открива за нуждите на специалност „Начална училищна педагогика и специална педагогика“. Специалността е уникална за България, а през тази учебна година завършва първият неин випуск.

„Днес откриваме поредния нов кабинет в Педагогическия факултет. Добрата новина е, че съвсем скоро ще открием кабинет и във Филологическия факултет, след това в Историческия факултет и Философския факултет. И през този мандат ще продължим да създаваме по-добри условия за труд и обучение на всички във Великотърновския университет. В тези трудни времена трябва да обединим усилията на всички, които искат да помагат за доброто на университета – на завършилите студенти и на бизнеса. Да ви е честит новият кабинет!“, каза при откриването ректорът проф. Хр. Бонджолов.

В новата зала ще се извършва разнообразна образователна, методическа, консултантска, диагностична и експертна дейност на студенти, учители, ресурсни учители, родители и специалисти в образователни и социални институции, в специализирани центрове за работа с деца от начална училищна възраст.

Учебната 2019/2020 година е юбилейна за Педагогическия факултет, който навършват 35 години от създаването си. Честването на тази годишнина е съпътствано от провеждането на многобройни събития и тържества, посветени на юбилея.

 

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *