Легендарният, национален треньор по бокс Николай Джелатов подкрепи Весела Лечева

 

„На малките населени места незаслужено е отредена участта последни да се възползват от бюджета на Общината и от евро средствата. А малките населени места могат да бъдат възможност за развитие на младите семейства, които да отглеждат децата си тук на чист въздух и със здравословна храна. За съжаление младите хора ни напускат, защото не намират реализация в общината. И ние имаме дълг към тях, наша грижа е да създадем условия, които да дадат шанс на нашите деца да се реализират във Велико Търново“. Така започна разговора си с жителите на Балван кандидатът на коалиция „БСП за България“, АБВ, „Движение 21“ за кмет на Велико Търново Весела Лечева.
След това тя представи идеите си за ускорено икономическо развитие на Община Велико Търново, социалната програма, с която се кандидатира за кмет, както и възможностите, които старата българска столица има, благодарение на културно-историческото си наследство. „Обаче туризмът е наука и не може в него да се правят просто разни неща на случаен принцип. Затова и доходите от туризъм са три под средните за страната, затова и заплатите и пенсиите са ниски и също са под средните България. Ядосвам се като чуя, че кметът не вдига заплатите. Така е, но кметът е този, който създава условията за качествени инвестиции, които водят до  качествени работни места. Няма да се водя от клиентелистки и лобистки интереси, нито пък ще деля хората на леви и десни. Това е деструктивно за всяка икономика и въобще не води до развитие. Нямаме време вече за това. Изгубихме години, изгубихме златни възможности и много млади хора и инвеститори, които не искат да чакат утре, защото искат да се развиват днес“, заяви още Весела Лечева.
За инфраструктурата на Балван, незаконните сметища и подобряването на административното обслужване в кметството говориха Весела Лечева и независимият кандидат за кмет на селото Недьо Георгиев, който е подкрепен от коалиция „БСП за България“, АБВ, „Движение 21“.
„Многократно искахме средства за населените места в Общината и не ги получихме. Предложихме дори инициативата Година на малките населени места, за да може повече средства да бъдат отделени от общинския бюджет за нуждите и тук, и в останалите села и градове на общината. И това не получихме. Но каквото обещахме като кандидати за общински съветници преди 4 г., пак тук, в залата на читалище „Нива“, го спазихме – преборихме се заедно училището тук да не бъде закрито“, каза по време на срещата Петко Тюфекчиев, който е кандидат за общински съветник.
Да подкрепи Весела Лечева на срещата дойде и дългогодишният треньор на националния отбор по бокс на България Николай Джелатов, благодарение на когото Петър Лесов и Ивайло Маринов станаха олимпийски шампиони. „Весела Лечева е почтен човек и тя го доказа в спорта. И слушам сега програмата й и чувам същата тази почтеност. Много ми хареса това, че няма значение ляв ли си, десен ли си, щом си талантлив. И съм убеден, че тя ще го направи, защото вече е подавала ръка на млади спортисти“, сподели пред приятелите и съгражданите си Николай Джелатов.
Ръка на Весела Лечева подаде и Радослав Христов, управлявал Балван в продължение на три мандата. „Истината е, че селата си отиват. Не е далеч времето, когато ще ни има на картата, но отвъд табелата няма да е останал нито дин човек. И този процес ще се развива с главоломна скорост, ако не се случи децентрализацията. Обидно е да си кмет и да се молиш за моливи и химикалки. Кметът трябва да има бюджет и да носи отговорност за селото си“, заяви Радослав Христов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Content is protected !!