Двама лекари от МБА „Свети Иван Рилски“ получиха годишните награди на БЛС „Лекар на годината 2019“

Двама лекари от МБАЛ „Свети Иван Рилски“ получиха годишните награди на БЛС „Лекар на годината 2019“.

Призовете бяха връчени на официална церемония, която се състоя вчера в София Хотел Балкан, на гастроенетеролога д-р Илко Костурков и на хирурга д-р Елиас Хаддад.

С двама наградени медици от БЛС през тази година болницата в Горна Оряховица се нарежда в челната четворка сред ВМА, УМБАЛСМ „Пирогов“ и УМБАЛ „Александровска“ в София.

Д-р Костурков се състезава в категорията „Ти си нашето бъдеще“ – награда за младите медицински надежди на България заедно с още трима колеги от специалностите „Ортопедия“ и „Ендокринология“, и спечели приза. Неговата номинация бе внесена в БЛС от Районната колегия във Велико Търново.

Специалната награда, която получи пък д-р Хаддад, е гласувана от Управителния съвет на съсловната организация в София. Тя е затова, че дългогодишният хирург оперира пациент под светлината на фенер, когато спря електрозахранването в болницата. Д-р Хаддад получава специалната награда за тази година заедно с колегата си от МБАЛ – Пазарджик д-р Илиян Траянов.

Званието „Лекар на годината 2019“ получи проф. Пламен Панайотов, началник на Клиниката по кардиохирургия в Университетската болница „Св. Марина“ във Варна. Сред официалните гости бяха Диана Ковачева – омбудсман на Р България, Кирил Ананиев – министър на здравеопазването, д-р Даниела Дариткова – председател на парламентарната комисия по здравеопазване, депутати, директори на болници, представители на различни организации в здравеопазването, лекари.

Признанието на съсловната организация към двамата медици, които работят в горнооряховската болница, идва в навечерието на Деня на българския лекар – 19 октомври и на патронния празник на МБАЛ „Свети Иван Рилски“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Content is protected !!