Депутатът от БСП Петър Кънев дойде, за да подкрепи Весела Лечева и да участва в срещата й с бизнеса

 

„Весела Лечева натрупа огромен опит и като общественик, и като бизнесмен, и като политик и съм убеден, че е готова да влезе в реалната власт, където се разпределят големи бюджети. Аз я познавам от 2005 г., когато заедно влязохме в парламента. За тези 14 години много пъти сме имали обща работа и в парламента, и в спорта, когато бях първи вицепрезидент на българската федерация по волейбол. Впечатлен съм от нейната експедитивност и от способността й да взима бързо и верни решения. И понеже казах, че тя влиза в реалната власт и ще разпределя голям бюджет, е важно да кажа и това, че Весела не е беден човек и не е човек, който влиза в политиката, за да стане богата. Така че, има защо търновци да гласува за нея“, каза депутатът от БСП Петър Кънев, който миналата вечер дойде във Велико Търново, за да подкрепи Весела Лечева като кандидат на коалиция „БСП за България“, АБВ, „Движение 21“ за кмет на Велико Търново. Петър Кънев се включи в работната среща на Весела Лечева с представители на търновския бизнес.
„Истината е, че Велико Търново не може да се превърне в оазис в България, при това управление и при това състояние на държавата. Но един кмет като Весела Лечева може да бъде коректив и да работи много сериозно по създаването на проекти. Тя каза нещо тази вечер, с което аз съм много съгласен. Каза, че Велико Търново е град с огромни възможности, но с много пропуснати шансове. И каза защо – защото градът не е готов да предложи нищо, за да привлече крупни инвестиции. Ние сме царе, когато посрещаме чужденците, но когато те попитат какво имаме да дадем, ние нищо нямаме. Е, разбира се, имаме идеи, но по света вече не се ходи с идеи, а с готовата инфраструктура, с отчуждени земи, с осигурена пазарна ниша. В това отношение, съм убеден, че като опитен бизнесмен, Весела Лечева е отлично попадение за Велико Търново“, коментира още Петър Кънев.
Весела Лечева и бизнесмените дълго говориха за климата за развитие на бизнес във Велико Търново и в страната. Кандидатът за кмет на коалиция „БСП за България“, АБВ, „Движение 21“ представи си за ускорено развитие на Велико Търново, за развитието на туризма като индустрията и за привличането на инвестиции.

„За каква дясна политика можем да говорим изобщо в настоящата ситуация? Къде е конкуренцията? Къде е свободния пазар? Всичко е удушено и сведено до интересите на една шепа хора. Какви са тези инвестиции, които са за сметка на хората а не в тяхна полза?“
Накъде ще върви Велико Търново е най-важният въпрос, за който трябва да бъде проведен обществен дебат. Ако това не се случи и управлението на ГЕРБ продължи, старата българска столица много скоро ще бъде един най-обикновен град със задръствания като в София и без лице. Около тази теза се обединиха всички бизнесмени, които уважиха поканата на Весела Лечева.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Content is protected !!