Нови пейки и кашпи, дарени от кандидатите от ГЕРБ, допълват пространството при паметника на Христо Ботев в центъра на В. Търново

Нови масивни пейки и кашпи обогатиха мини парковото пространство, обособено край паметника на Христо Ботев в центъра на Велико Търново. Белите декоративни елементи, коитосе вписват хармонично в средата, са закупени с лични средства и дарени на Велико Търново от кандидатите за общински съветници от ПП ГЕРБ.

В петък сутринта кандидати от листата участваха в разтоварването и монтажа на кашпите и масивните 400-килограмови пейки, които са изработени от висококачествена устойчива на атмосферни условия шлайфана мозайка.

Бюст-паметникът на Христо Ботев бе открит на 2-ри юни 2019 г. Проектът за градското пространство е дарение от арх. Драгомир Йосифов, който също е кандидат за общински съветник от листата на ГЕРБ и СДС, а самият бюст на поета, близо половин век се съхраняваше в НВУ. Идеята паметникът на Ботев да бъде монтиран отново в центъра на Велико Търново е на инициативен комитет на общественици от старата столица.

Видът на новата паркова мебел задоволява напълно архитектурно-художествения обем на пространството, обясни арх. Драгомир Йосифов.

Предстои в специалните саксии да бъдат поставени цветя, като това ще завърши вида на мястото за отдих и почивка, оформило се край паметника на Христо Ботев.

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Content is protected !!