Двама лекари от МБА „Свети Иван Рилски“ получиха годишните награди на БЛС „Лекар на годината 2019“

0

Двама лекари от МБАЛ „Свети Иван Рилски“ получиха годишните награди на БЛС „Лекар на годината 2019“.

Призовете бяха връчени на официална церемония, която се състоя вчера в София Хотел Балкан, на гастроенетеролога д-р Илко Костурков и на хирурга д-р Елиас Хаддад.

С двама наградени медици от БЛС през тази година болницата в Горна Оряховица се нарежда в челната четворка сред ВМА, УМБАЛСМ „Пирогов“ и УМБАЛ „Александровска“ в София.

Д-р Костурков се състезава в категорията „Ти си нашето бъдеще“ – награда за младите медицински надежди на България заедно с още трима колеги от специалностите „Ортопедия“ и „Ендокринология“, и спечели приза. Неговата номинация бе внесена в БЛС от Районната колегия във Велико Търново.

Специалната награда, която получи пък д-р Хаддад, е гласувана от Управителния съвет на съсловната организация в София. Тя е затова, че дългогодишният хирург оперира пациент под светлината на фенер, когато спря електрозахранването в болницата. Д-р Хаддад получава специалната награда за тази година заедно с колегата си от МБАЛ – Пазарджик д-р Илиян Траянов.

Званието „Лекар на годината 2019“ получи проф. Пламен Панайотов, началник на Клиниката по кардиохирургия в Университетската болница „Св. Марина“ във Варна. Сред официалните гости бяха Диана Ковачева – омбудсман на Р България, Кирил Ананиев – министър на здравеопазването, д-р Даниела Дариткова – председател на парламентарната комисия по здравеопазване, депутати, директори на болници, представители на различни организации в здравеопазването, лекари.

Признанието на съсловната организация към двамата медици, които работят в горнооряховската болница, идва в навечерието на Деня на българския лекар – 19 октомври и на патронния празник на МБАЛ „Свети Иван Рилски“.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *