Доброволци днес залесяват междублокови пространства във В. Търново. Присъединете се!

In the hands of trees growing seedlings. Bokeh green Background Female hand holding tree on nature field grass Forest conservation concept

Доброволци организират днес акция по залесяване на междублокови пространства във Велико Търново. Те се събират в 13 часа пред входа на Нова болница. Акцията е поредната благотворителна дейност на фейсбук групата „Благоденствие за Велико Търново“, която печели все повече привърженици.

Над 180 растения – чинар, явор, ясен, шестил и др., ще бъдат залесени в 18 междублокови пространства в кватралите „Чолаковци“, „Бузлуджа“, „Зоната“, и в района на новата болница, съобщи Кристиян Дончев, който е сред основните организатори на акцията. Той е собственик на фирма „Флори – Н2“, която осигурава растенията. Целта е с гражданска активност да бъде създадена красива градска среда във Велико Търново, посочи той.

Община Велико Търново подпомага доброволческата инициатива с изкопаване на дупките и поливане на младите растения. Очаква се в акцията да се включат над 50 човека. Всеки е добре дошъл, казаха още инициаторите и призовават всички, които милеят за града си, да се присъединят.

Това не е първата проява на членовете на „Благоденствие за Велико Търново“. Наскоро те организираха почистване на района около крепостта „Царевец“. От групата са категорични, че подобни акции ще има понед един път месечно и те ще са насочени в различни сфери на обществения живот.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Content is protected !!