Евродепутатът от ЕНП Радан Кънев подкрепи кандидатите на Демократична България във Велико Търново

 

„Категорично подкрепям всички кандидати на Демократична България в цялата страна“, заяви във Велико Търново евродепутатът от групата на Европейската Народна партия. Той дойде в болярския град, където в парк „Марно поле“ се срещна с десетки търновци и посети импровизираното Демократично кафене.

„За мен Търново винаги е бил много ключов град. Това е над десето политическо посещение, което правя тук за последните години. Бил съм и на всички кампании до момента. Мисля, че тук и кандидатът за кмет, и листата са представителни за всичко, което харесваме в Демократична България – модерна визия, самостоятелни, независими хора, доказали се и професионално, че са бъдещето на България , такова, каквото искаме да го видим за всички българи.  В морален план това са хора, които не могат да бъдат притиснати, купени и по някакъв начин да им бъде повлияно. От това има нужда българската политика“, посочи Радан Кънев. По думите му кандидатът за кмет на Велико Търново Калоян Янков е от представителите на едно поколение, което се обедини в Демократична България и което ще донесе промяната, от която имаме нужда.

„На мен ми е ясно колко му е трудно, били сме в това положение, познаваме модела на правене на местна политика в България, в който голяма част от вота е зависим, голяма част е купен, но не мисля, че това е повод да се отказваме. Напротив – повод е за пределна мобилизация. И искрено се надявам, че ще има приятни изненади на 27 октомври, а после и на 3 ноември. Когато на европейските избори, месец преди това казах да чакаме приятни изненади, повечето хора се усмихваха, защото така се говори в кампания. Но аз бях много сериозен и приятната изненада дойде“, посочи още европейският депутат. По думите му цялата листа е съставена от почтени хора, а д-р Мавроди Калейнски, Елена Чамуркова и Сева Пачукчиева са само част от личностите, които заслужават доверието на търновци.

„Нашата програма е толкова амбициозна, че чак плаши. И ни задължава да бъдем много по-силни, отколкото сме в момента. Затова имаме нужда и от пробив в месната власт. Трите основни стълба на нашата визия за България са: на първо място модернизацията на страната- защото ние в много отношения продължаваме да живеем някъде между 19 и 20 век –  като администрация например, а гражданите, младите ни хора са отдавна в 21. Така че дали говорим за дигитализация, електронно управление, умни системи в градския транспорт или нов подход към енергетиката – всичко това е една модернизация на страната, която е напълно възможна. Хората си мислят, че това е много скъпо, но не. Това веднъж направено, прави и живота на отделния гражданин, и разходите на администрацията по-ниски. По-евтино е да бъдеш модерен- новите коли харчат по-малко от старите. На второ място – прочистването на средата в която живеем в буквален смисъл – на въздуха, който имаме, на водата, която пием. Защото малко хора знаят, но годна за пиене вода от чешмата е човешко право на всеки европеец. И на трето място но безспорно първо по важност – прочистването на средата, в която живеем, в морален и юридически смисъл. Прочистването на съдебната система, на сектора за сигурност, преодоляването на политическата корупция – това са нашите цели и това е Демократична България“, посочи още Радан Кънев.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *