Весела Лечева гостува на училището по изкуства в Русаля и откупи две картини от благотворителната им изложба

 

Гост на Училището по изкуства и занаяти за социално слаби деца „Димитър Екимов“ в Русаля, беше в събота кандидатът на коалиция „БСП за България“, АБВ, „Движение 21“ за кмет на Община Велико Търново Весела Лечева. Тя посети училището в рамките на Деня на отворени врати и се срещна с мениджърите Анимари Димитрова и Златко Златков, както и с менторите и учителите, които работят с децата. Весела Лечева гостува на децата заедно с двама от кандидатите за общински съветници Валерия Дончева и Петко Тюфекчиев, които занесоха плодове като подарък за малчуганите в училището.


За уникалността на училището говориха Весела Лечева и двамата му основатели и мениджъри. Анимари Димитрова и Златко Златков разказаха за мисията на учебното заведения, за проектите, които реализират с целия екип и за талантливите деца, които учат там. Те представиха и програмата, в която, освен основните предмети, е заложено и интензивно обучение по изкуства – театър, танци, музика, изобразително изкуство и приложни изкуства. Заедно с Весела Лечева те обсъждаха и възможните програми, в които училището може да се включи, за да получи финансиране.
„Впечатлена съм от условията, които сте създали и от каузата, на която сте се посветили. 25 деца са получили шанса да се научат по-добре да се справят с живота и със сигурност няма да отпаднат от училище, докато са при вас“, коментира Весела Лечева, която дълго разглежда изложбата с рисунки, икони и сувенири на малчуганите. Преди да си тръгне, тя купи две от картините на малките художници, за да украси стените в дома си във Велико Търново.
С икона, рисувана от възпитаник на училището, си тръгна и Валерия Дончева, която е кандидат за общински съветник от коалицията.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Content is protected !!