Кристиян Дончев е убеден, че с общи усилия Велико Търново може да стане красивия, зелен оазис на България и Европа

Кристиян Дончев мечтае Велико Търново да стане най-красивия зелен град не само в България, но и в Европа. И понеже знае, че мечтите са за това, за да се преследва тяхното осъществяване, младият мъж работи здраво в тази посока. Той е професионален озеленител, инициатор на много благотворителни инициативи в града. Кандидат е за общински съветник от листата на Коалиция „Алтернативата на гражданите” във Велико Търново с номер 26. Вярва, че в новия Общински съвет ще бъде полезен със своя експертен опит и ще работи за облагородяването на града и в превръщането му в истински зелен рай както за великотърновци, така и за многобройните туристи, посещаващи духовната и историческа столица на България.

Чест е за мен да съм в силния екип от кандидати за общински съветници на ”Алтернативата на гражданите”, защото в нея са личности с висок авторитет и доказан професионализъм. Това са хора, които с делата си са показали, че могат да са полезни на обществото, казва Кристиян Дончев. Според него другото достойнство на листата е, че включва представители на различни съсловия. Сред тях са безспорният авторитет и водач на листата доц. Светлозар Стойков, който спечели класацията за най-вдъхновяващ лекар тази година, уважаваният училищен директор Ангел Янчев, авторитетните икономисти Тодор Тодоров, Георги Владов, Любомир Филипов, обичаният от всички футболист Бончо Генчев и т.н.

Всички тези хора споделят и моето мнение, че е време в политиката да се чуе гласа на гражданите, на хората, които не са обременени с политически обвързаности, порочни схеми и чийто единствен интерес е добруването на обществото, категоричен е Дончев. Той заявява своята подкрепа за Даниел Панов,  кандидат за кмет трети мандат, защото вижда колко много е допринесъл той и екипът му за развитието на Велико Търново.

Като общински съветник Кристиян Дончев ще насочи усилията си в това, което умее най-добре – облагородяването на града чрез озеленяване, залесяване и поддържане на екологичното равновесие. Той е потомствен озеленител, дядо му е един от първите производители на декоративни растения в Павликени и Дончев от малък е свидетел на упорития труд, който се влага в този бизнес. Логично, той продължава да го развива, като основава собствена фирма „Флори Н2”, която се доказа като една най-добрите на пазара с високото качество на предлаганите продукти и услуги. Кристиян Дончев е член на Асоциацията на професионалните озеленители в България, която пък е част от Европейската браншова организация. Той е и главният „виновник” във Велико Търново да заработи един от най-добрите арбористи в Европа Антъни Крофт. Наричат арбористите „дървесни хирурзи”, защото това са хора, които обезопасяват по специален начин опасни, стари и болни дървета. С помощта на спонсори и със съдействието на Общината, това беше направено в няколко великотървонски училища и детски градини, както и в градски паркове.

Другата насока, в която Дончев  ще работи в Общинския съвет, е възраждането на ледената пързалка във Велико Търново. За това го провокира не само фактът, че е бил професионален хокеист (тренирал е в „Левски”), но и защото вярва, че градът има нужда от това съоръжение, за да се развиват спортове като хокей, фигурно пързаляне и др. Гостуващите отбори могат да остават на лагери във Велико Търново и това е начин за подпомагане на икономиката в града, убеден е Дончев.

Преди няколко месеца Кристиян Дончев основа заедно с двама свои съмишленици фейсбук група, която се радва на голям интерес и бързо набира членска маса. Става дума за „Благоденствие за Велико Търново”. Казва, че за да направи групата, го провокирал все по-засилващият се негативизъм от новините, които ни заливат, масовата апатия, агресия и изтъкване на лошите неща, които се случват не само във Велико Търново, а  и в цялата страна. Критикарството и мрънкането не водят до нищо добро, убеден е Кристиян. Затова основната цел на групата, освен да дава трибуна на позитивните и градивни неща, които се прават в старата столица, е и организирането на благотворителни акции и инициативи. Първите две такива бяха повече от успешни. Десетки доброволци се включиха в почистването в района около Царевец, и в акцията по даряване и залесяване на дървета в междублоковите пространства във Велико Търново.

В личен план Кристиян Дончев е щастливо влюбен в съпругата си Теодора, с която се радват на двете си прекрасни дъщери. Дария е на 6, а малката Ангела се появи на бял свят преди месец. Кристиян споделя надеждата си децата му да останат в България и във Велико Търново, защото е убеден, че градът ни е невероятен и с общи усилия може да се превърне в най-зеленото кътче в Европа.

119 е преференцията на Кристиян Дончев в бюлетината с номер 26!

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Content is protected !!