С пълни зали, голям интерес и много въпроси Леденик и Шемшево посрещнаха кандидатите на „Демократична България“ за местния вот

 

С пълни зали, голям интерес и много въпроси жителите на Леденик и Шемшево посрещнаха за откровен разговор кандидатите на „Демократична България“ за местните избори, които са на 27 октомври. Коалицията издига кандидат-кметове за двете големи села в лицето на досегашния успешен кмет на Леденик Антон Кръстев и на младия икономист Искра Стоянова за Шемшево,  които срещнаха мощна подкрепа от местните хора. На място да ги подкрепят и да представят управленската си програма за развитието на населените места и общинския център дойдоха кандидатът за кмет на община Велико Търново адв. Калоян Янков и кандидатите за общински съветници Елена Чамуркова, д-р Мавроди Калейнски, д-р Христо Димитров, Сева Памукчиева и Владислав Иванов.

„Аз познавам проблемите на селата около Велико Търново от първо лице, защото съм роден и прекарал детството си в Самоводене, където е бащиният ми дом. В последните години селцата претърпяват ренесанс, защото много наши съграждани се преместват трайно в тях, но ме боли за нереализирания потенциал на тези места, на които общинският център е длъжник по отношение на инфраструктура, добро качество на живот, чист въздух и комунални услуги“, подчерта пред хората Калоян Янков. Той обясни, че в листата на „Демократична България“ няма зависими хора, кандидатите са почтени и високо морални, защото нямат сделки с общината, нито обществени поръчки, нито са в конфликт на интереси. Аудиторията беше впечатлена от биографията на хората в листата на „Демократична България“ и заяви безрезервната си подкрепа за номер 66.

Най-много въпроси жителите на Леденик и Шемшево задаваха на лекарите от кандидат-съветническата листа. Д-р Калейнски и д-р Димитров подробно им разясниха проблемите с ТЕЛК-а, сроковете и предимствата за минаване на задължителните  годишни профилактични прегледи, поставянето на противогрипните ваксини и т.н.

„До деня за размисъл има още много време, но всеки ден трябва да мислим, защото в предизборни кампании най-много се лъже“, каза и Елена Чамуркова. Като доктор по политология тя обясни какво точно се случва в настоящата предизборна кампания:

„На политическия пазар има твърде много стока. Част от нея е менте, друга е само лъскава опаковка без конкретно съдържание, трета е с изтекъл срок на годност, но има и добър, качествен продукт, какъвто предлагаме ние от Демократична България. Погледнете добре кандидатите – всеки от нас е реализиран в своята професионална област, при това без да е бил във властта, докато всички останали са се реализирали благодарение на присъствието си в нея. В другите „граждански листи“ има хора, които са акумулирали обществени поръчки за десетки милиони лева, които са в конфликт на интереси, и които откроено ви лъжат. Защото няма как един кандидат за съветник, който е училищен директор, или заема друга общинска длъжност, да изпълнява и двете функции“, предупреди Елена Чамуркова. Тя, колегите й от листата и кандидатът за кмет Калоян Янков увериха жителите на Леденик и Шемшево, че ще работят за почтена, компетентна и грижовна местна власт.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *