Ранна диагностика за рак на гърдата предлага ДКЦ I – Велико Търново

0

Pink ribbon for breast cancer awareness. Female patient listening to doctor in medical office. Support people living with tumor illness.

От 26 октомври до 11 ноември т.г. сектор „Образна диагностика” към „Диагностично консултативен център I – Велико Търново” ЕООД отново предлага 50 % отстъпка в цената /от 60 на 30 лв./ на изследването за ранна диагностика на рака на гърдата – мамография на две гърди в две проекции. Редът за извършване на изследването изисква предварително записване на тел. 062/621960 /регистратура/.
Кампанията за 50 % отстъпка в цената на изследването за ранна диагностика на рака на гърдата стана традиция за лечебното заведение и е подчинено на желанието на ръководството и специалистите в „ДКЦ I – В. Търново” да подпомогнат борбата с тази коварна болест, която открита навреме е лечима успешно.
Медицинската статистика сочи, че близо 50 000 българки са с диагноза рак на гърдата, а мамографията е специфичен метод, при който с ниска доза рентгеново лъчение се визуализират структурите, изграждащи млечната жлеза. Това позволява откриването на болестта в ранен стадии и след необходимото адекватно лечение прогнозата за заболелите жени е както при незаболелите.
Припомняме, че по традиция в кампаниите за ранна диагностика на рака на гърдата в „ДКЦ I – В. Търново” ЕООД ежегодно се включват средно по 300 пациентки от цяла Великотърновска област, както и от съседната ни Габровска област, Плевен и Русе. При наличието на патологични находки, всяка пациентка бива насочвана за уточняващ преглед и консултация с хирург-онколог.
Обществеността и в частност жените трябва да знаят, че след 40-годишна възраст е редно ежегодно да правят мамография на млечните си жлези до своята 50-та годишнина. След тази възраст скрининговото изследване се прави през година. Първата профилактична мамография трябва да се направи най-късно между 35-тата и 40-тата година и се нарича „изходна мамография”.
Здравето е лична отговорност, а октомври е Световен месец за борба с болестта. Затова наред с 50% ОТСТЪПКА от цената за МАМОГРАФИЯ НА ДВЕ ГЪРДИ В ДВЕ ПРОЕКЦИИ, пациентките ще могат да се възползват и от ПРЕФЕРЕНЦИАЛНА ЦЕНА ПРИ ИЗСЛЕДВАНЕ С НОВИЯ АПАРАТ ЗА РАННА ДИАГНОСТИКА НА МЛЕЧНА ЖЛЕЗА, ЧРЕЗ МЕТОДА НА КОНТАКТНАТА ТЕРМОГРАФИЯ – 40 ЛВ, ВМЕСТО СТАНДАРТНАТА ЦЕНА ОТ 60 ЛЕВА. Редът за извършване на изследването /в кабинет 226 от доказания професионалист със завиден опит м. с. Ваня Бакалова / също изисква предварително записване на тел. 062/621960.
Макар и рядко ракът на млечната жлеза се среща и при мъже, затова профилът на потенциалните пациенти не включва само представителките на нежния пол.
Снимка на Vanya Paunova.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *