Драгомир Димитров, генерален консул на България в Мюнхен, бивш директор на ДА „Разузнаване”: „Ваня Антонова е честен и достоен човек, който ще поведе община Павликени към по-добро развитие”

0

 

Да бъдем честни и открити към хората, да не лицемерничим, да сме толерантни. В тези изконни човешки ценности сме възпитавани аз и сестра ми. Затова сме благодарни на нашите родители, които са ни дали най-важните основи за достойно поведение. Това каза за кандидат-кмета на Павликени Ваня Антонова нейният брат Драгомир Димитров. Той е генерален консул на България в Мюнхен, Германия, и бивш шеф на Държавната агенция „Разузнаване”. Драгомир Димитров изрази категорична подкрепа за каузата на Ваня Антонова, която е кандидат за кмет на община Павликени, издигната от ПП ГЕРБ.

Сестра ми има много силни качества и едно от тях е, че никога и по никакъв повод не може да направи компромис със съвестта си. В същото време тя преследва упорито и с всички сили целите, които си поставя. И двамата сме наследили от родителите си вярата, че не бива да се спираме пред трудностите, казва Димитров.

Той не спира да се възхищава на голямата работоспособност на сестра си и също си го обяснява със здравите темели на семейството – трудолюбие и постоянство. Ваня е еднакво отдадена и на съпруга си, и на дъщеря си, и на работата си като председател на Общинския съвет, и на дейността си като изпълнителен директор на голямо и успешно предприятие в Павликени. Знам, че не й е лесно. Знам, че през последните няколко години тя няма почивен ден, и я поздравявам за това, че успява да съчетае всички задължения и отговорности, допълва Димитров. Житейските изпитания от всякакъв характер, през които преминава сестра му, според него не са повод за проява на слабост, а са начин човек да докаже своя стоицизъм и сила.

Като човек, който е бил начело на сериозни структури на държавно ниво и от дипломатическата си кариера, Димитров знае колко е важен, от една страна, правилният управленски модел на поведение, а от друга, способността за диалог и изслушване на мнението на другите. Убеден е, че Ваня Антонова притежава тези качества и това изключително много би й помогнало в бъдещото ръководене на общината към по-добро развитие.

Ваня е човек от реалния бизнес, който е запознат с всички негови проблеми, тя е ценен кадър, който ще направи всичко, за да се развие инвестиционният климат в града, да се открият нови работни места, да се повиши стандартът на живот на хората в община Павликени. Това, заедно с административния опит като успешен председател на Общинския съвет, е формула за успех, посочва Димитров. И допълва, че друга черта от характера на сестра му винаги го е възхищавала – това, че трудно някой може да й повлияе при вземането на решения. Защото обикновено те са дълго обмисляни и прецизирани и не са самоцелни.

Въпреки че отдавна пътищата ни се разделиха и не се виждаме често, ние имаме силна връзка, признава дипломатът. Той е благодарен на сестра си за грижите, които тя полага за възрастните им родители. Признава, че и двамата си приличат по това, че не обичат много да говорят за себе си (В публичното пространство генерал Драгомир Димитров е познат като човек, който изключително рядко дава интервюта, и тихо, без да вдига шум около себе си, прави забележителни неща. Емблематични са неговите успехи като директор на търновската полиция и авторитетът, който изгради като шеф на Държавната агенция „Разузнаване”). Ваня също не обича празното говорене, но е важно обществото да е наясно с нейните способности, за да й гласува доверие, посочва Димитров. И обобщава, че когато човек е посветен на една кауза – в случая, да управлява общината към добро, когато е патриот и демократ, когато поставя личното на втори план, мисли първо за другите, ще успее.

Драгомир Димитров е убеден, че Ваня Антонова има заряд на победител, и й желае успех на изборите на 27 октомври. За по-доброто бъдеще на Павликени и региона!

 

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *