Тийнейджърка задигна 225 лв. на  дядо от Виноград

0

 

15-годишно момиче е откраднало 225 лв., собственост на 68-годишен мъж от с. Виноград, установиха служители на полицейското управление в Стражица. Деянието е извършено вчера. След проведени действия по разследването полицейските служители влезли в дирите на извършителя. Сумата е върната на потърпевшия. По случая е образувана преписка, която ще бъде докладвана в прокуратурата, с мнение за налагане на възпитателни мерки.

Междувременно бяха разкрити още две кражби – на детски играчки и на пари. Играчките, на стойност 140 лв. , са задигнати от магазин в областния град. Деянието е извършено на 13 октомври. От проведените действия по разследването е установено, че автор е 51-годишен мъж от Велико Търново. Той е възстановил стойността на инкриминираните вещи. По случая е образувана преписка, която е подготвена за налагане на административно наказание.

190 лв. пък са били откраднати от жилище в село Морава това лято. От проведените действия по разследването е установено, че автор на деянието е 22-годишен мъж от София, живущ в с. Морава. Той е възстановил паричната сума на потърпевшата. Привлечен е като обвиняем, наложена му е мярка за неотклонение „подписка“.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *