Офицерите от запаса и резерва дадоха подкрепата си за Весела Лечева

 

„Вече почти месец обикалям кварталите на Велико Търново и малките населени места в общината и хората, с които се срещам, споделят проблеми, каквито не би трябвало да имаме в този век на технологиите. Много е тъжно това усещане, че ни е притиснал битовизмът. Радваме се на още пет километра асфалтирана улица, на няколко нови тротоари. А главната цел я няма – новите икономически перспективи за Велико Търново. Няма как този град да стане икономически развит туристически център, когато няма кауза и управляващите досега са нямали визия. Когато аз заговорих за ускорено икономическо развитие, моите опоненти започнаха да говорят за построяването на технологични паркове. А къде бяха досега? Какво правихте през изминалите 8 години, че не построихте тези технологични паркове? Не създадохте условия инвеститорите да дойдат и да останат?“. Така започна срещата си с офицерите от резерва и запаса кандидатът за кмет на Велико Търново на коалиция „БСП за България“, АБВ, „Движение 21“ Весела Лечева.
Тя призна, че кампанията, която водят опонентите й не отговаря на нейните принципи за честна игра. „Днес никой не следва правилата може би затова сме все още на дъното. Аз държа на правилата и толерантността и вярвам, че те създават доверие и мотивация да работим така, че да оставим нещо след себе си“, коментира още Весела Лечева.
„Весела Лечева също е офицер от резерва и ви гарантирам, че думите й имат тежест, както и че стандартите на управление, които тя ще наложи, ще бъдат различни. За разлика от нашите опоненти, които, след осем години управление, продължават да обещават и да говорят в бъдеще време, тя действа“, каза кандидатът за общински съветник и коалиционен партньор от АБВ Николай Илчев.
След това офицерите от запаса и резерва, Весела Лечева и кандидатите за общински съветници говориха за неизпълнените ангажименти, следствие на които залата на Военния клуб остана затворена след пожара. „Знаете ли, че от пет години кадрови офицер не е влизал в този клуб, който е във владение на едно заведение и собствениците му. А, когато ние имаме събрание, се промъкваме по тайни пътища през хотела, за да стигнем до стаите“, призна полк. Пенков.
Офицерите казаха още, че са единствената организация в страната, която си няма свой клуб. „Имахме, даде ни го Свинаров, когато беше министър на отбраната. После ни го отнеха и нито едно обещание, че ще ни бъде върнат, досега не беше изпълнено“, заяви полк. Пенков.
„Аз също не харесвам битака, в който са превърнати две от ключовите сгради в центъра на града – Военният клуб и театърът. Чадърите са превзели културните институции в града, който нарича себе си духовна столица на България“, каза Весела Лечева.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *