74 000 бюлетини са осигурени за местните избори в община Велико Търново

 

74 хиляди бюлетини са отпечатани за Великотърновска община за предстоящите местни избори на 27 октомври, неделя. Както вече информирахме, гласоподавателите във Велико Търново участват във вота с две бюлетини – за кмет на Общината и за общински съветници.  В населените места ще гласуват с три бюлетини – за кмет на Общината, общински съветници и кмет на кметство. Изборният ден  започва  в 7,00 и завършва в 20,00 часа, ако пред секцията няма лица, които желаят да упражнят правото си на глас.

Подвижна кутия за гласуване няма да има, тъй като до 12 октомври не са постъпили повече от десет заявления, уточни председателката на общинската избирателна комисия  Десислава Йонкова и допълни, че съгласно промените в законодателството студентите и учениците гласуват само по постоянен адрес, а не, където учат.

Хората с увредено зрение или със затруднения в придвижването ще могат да гласуват в шест специализирани секции. Те са с номера 25 в ДГ „Ивайло”, 28 в ОУ „Петко Р. Славейков”, 60 в Спортно училище „Георги Живков”, 75 в СУ „Вела Благоева”, 95 в ДГ „Пламъче” в град Дебелец и номер 106 в ОУ „Христо Смирненски” в село Самоводене. Пред тези секции ще има обозначителни знаци. Във всички останали секции на територията на общината има достъпна среда за хората с увреждания.

Заявки за оказване на помощ в изборния ден ще се приемат на тел. 062/ 619 -119. Транспортирането на избирателите с увредено зрение или със затруднения в придвижването ще се извършва с микробус, снабден с платформа и място за инвалидна количка, поясни още председателят на избирателната комисия.

Шестима са кандидатите за кмет на Велико Търново. Близо 20 партии и коалиции участват с листи за общински съветници.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Content is protected !!