17 общински съветници в областта постигна ВМРО

0

 

17 мандата в местните парламенти на областта спечели ВМРО – Българското национално движение на първия тур на местния вот. Те са със 7 повече в сравнение с изборите преди четири   Партията е трета политическа сила в Полски Тръмбеш, където печели 4 мандата при нито един в предходния общински съвет.

С 38% в Златарица воеводите печелят 5 мандата, в Павликени със 7% – два, а във Велико Търново с близо 7% получават три мандата, с един повече.  Кандидатите на ВМРО за кмет на Златарица Пенчо Чанев и на село Самоводене  Стефан Мъглов отиват на балотаж в неделя.

Във Великотърновския общински съвет влизат учителят и председател на общинската организация на партията  Евгени Коев, педиатърът д-р Юлия Тонкова и предприемачът Деян Куздов.

„Кампанията и резултатите ни задоволяват, но не са максимумът, който ние си поставяме, и който ще следваме. ВМРО с всяка година се утвърждава като важен политически и обществен фактор в страната, включително и в регион Велико Търново, коментира областният лидер и зам.-председател на ВМРО доц. Милен Михов.

„Надявам се на активна работа, групата ще излъчи и свой зам.-председател на Великотърновския общински съвет”, допълни още той.

Евгени Коев заяви, че първото, с което ще се захване – е да организира подобаващо отбелязване в старата столица на Деня на народните будители – 1 ноември.

 

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *