Подравняват гранитната настилка по тротоара на ул. „Васил Левски“

 

Предстои началото на ремонтните дейности на настилката от гранитни блокове по тротоара на улица „Васил Левски“.

Целта на ремонта е да се подобри гладкостта на настилката и да бъдат избегнати неравностите, възникнали с времето при постепенното слягане на част от блоковете и образуването на неравности.

След приключването на подобен вид работи по тротоарната настилка на ул. „Цар Освободител“ предстои изравняването и на тротоарната настилка от гранитни плочи на ул. „Васил Левски“ от кръстовището с ул. „Цар Освободител“ до пешеходната пътека пред Централна поща.

1 350 квадратни метра от настилката ще бъдат подравнени, като под гранитните плочи ще бъде положено пясъчно легло и ще бъдат уплътнени и укрепени бордюрите, ще бъдат направени скосявания на настилките около пешеходните пътеки, което ще улесни придвижването на детски колички и хора с увреждания.

В участъците на спирките на градският транспорт ремонтите ще се извършват поетапно и ще бъде осигурена възможност на гражданите безпрепятствено да ползват спокойно градският транспорт.

Община Велико Търново и представителите на фирмата – изпълнител се обръщат към гражданите и гостите с апел за проява на разбиране и търпение за временно причинените неизбежни притеснения и неудобства при извършването на подобен вид, характер и мащаб ремонтните дейности.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Content is protected !!