Уникален флашмоб на тема: „Улица на будителите“ развълнува жителите на Свищов

0

 

Във връзка с предстоящия на 1 ноември Ден на народните будители, община Свищов организира богата програма включваща разнообразни инициативи, с които да отбележи празника.
На 30 ноември ученици от III „б“ клас на СУ «Николай Катранов», заедно със своя ръководител Снежана Блажева  взеха активно участие в програмата като направиха уникален флашмоб на тема: «Улица на будителите». Започвайки от сградата на ПБНЧ «Еленка и Кирил Д. Аврамови» и преминавайки последователно покрай паметниците на Алеко Константинов и Иван Шишманов, административната сградата на Община Свищов, сградата на Стопанска академия, и паметника на Димитър Ценов, децата пяха и говориха за делата на едни от най-светлите будители на България. Образователната разходка на любознателните ученици приключи в Детски отдел на Градска библиотека, където заедно с библиотекарите говориха за свищовските будители.
В ранния следобед Градска библиотека посетиха и учениците от V „б“ клас, с ръководител Маргарита Петрова, които също се представиха с интересна информация за бележитите личности от българската история. Домакините от своя страна бяха подготвили викторина с интересни въпроси и беседваха с децата за будителите на новото време.
В края на ползотворните посещения в Градска библиотека, учениците бяха зарадвани с вкусни лакомства, осигурени от дирекция «Култура и културно наследство» към община Свищов.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *