БЪЛГАРСКИТЕ ЕВРОПЕИСТИ СЕ СЪБИРАТ ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО

0

Във Великотърновския университет „Св.св. Кирил и Методий“, в корпус 5,  ще се проведе национална конференция на Българската асоциация за европейски изследвания (БАЕИ) на 2 и 3 ноември.

БАЕИ обединява хора, чиято научна, преподавателска или друга професионална, обществена и творческа дейност е тясно свързана с Европейския съюз, с различни аспекти на европейските изследвания и сътрудничеството между европейските държави. БАЕИ участва в световната мрежа ECSA-WORLD, която обединява сродни организации от около 60 държави от всички континенти.

Поводът българските европеисти да се съберат в старопрестолната столица, е проектът „Европа в моята професия“, реализиран с подкрепата на Програма „Еразъм +“ на Европейския съюз. Проектът има за цел да запознае младите хора в нашата страна с ролята на европейското регулиране в 10 професионални направления: право, медицина, туризъм, търговия, финанси, инженерни дейности, селско стопанство, архитектура, преводачески услуги, околна среда, както и да представи пред тях възможностите, създадени от европейските фондове и програми за насърчаване на кариерното развитие.

Паралелно с тази задача, конференцията на европеистите във Велико Търново ще дискутира и перспективите в управлението, в изследователската дейност и в преподаването, които настъпват в ЕС след последните избори за Европейски парламент. В конференцията ще участват изявени български изследователи от Софийския университет „Св. Климент Охридски“, Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“, Великотърновския университет „Св.св. Кирил и Методий“, Югозападния университет „Неофит Рилски“, Нов български университет, Университета за национално и световно стопанство, Техническия университет-София, Университета по архитектура, строителство и геодезия, Аграрния университет-Пловдив и други научни звена. Откриването на конференцията е в пети корпус на ВТУ, на 2 ноември 2019 от 8.45ч. в зала 500.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *