Второто издание на изложение за родители, деца и семейства Family Days Expo се провежда във Велико Търново

0

 

За втора поредна година Фондация Happy Mums, съвместно с Община Велико Търново, организира първото по рода си в Централна Северна България търговско изложение за родители, деца и семейства Family Days Expo.
Събитието се провежда в Дворец на културата и спорта „Васил Левски“. То има за цел да обедини на едно място над 40 местни и национални фирми, общински и нестопански организации от регионално и национално ниво, които предлагат стоки и услуги в подкрепа и помощ на семействата през бременността, родителството и отглеждането на децата.
Изложението е посветено на предстоящия празник 21 ноември – Ден на християнското семейство, а целта му е обучаване на младите родители чрез предоставяне на полезна информация и споделяне на семейните ценности по един по-забавен, неформален и развлекателен начин.
Като участник и партньор в изложение Family Days Expo Община Велико Търново подкрепя инициативата и във връзка с отбелязване на 30-та годишнина от подписване на Конвенцията на ООН за правата на детето ще представи развитата мрежа от услуги в подкрепа на деца и техните семейства, както и услуги в домашна среда за възрастни и хора с увреждания, които се предоставят на територията на общината.
Гостите ще имат възможност за консултации с представители на Детска млечна кухня към Община Велико Търново, Общностен център за деца и родители „Царевград“, Център за обществена подкрепа, бул. „България“ №24, Център за социална рехабилитация и интеграция, бул. „България“ №24, като екипът на Център за обществена подкрепа, ул. „Димитър Найденов“ №4 и Дневен център за деца и младежи с увреждания „Дъга“ са подготвили ателиета с интересни занимания за децата.
Представители на общинска администрация ще предоставят информация за услуги за подкрепа в домашна среда – социални и здравни за възрастни хора и хора с увреждания, които предоставя Община Велико Търново.
За първи път тази година в рамките на изложението се организира „Салон на експертите“, където специалисти от различни области ще представят актуални и полезни теми свързани с родителството. В него се включват лекар имунолог, акушер гинеколози, ембриолози, логопед, психолози, специалисти по ранно детско развитие и други. Посетителите на „Салона на експертите“ ще имат възможност да чуят интересни факти от областта на имунологията, да научат как да разпознават ранните признаци за изоставане в развитието на детето, как да подбират и четат приказки на децата и др.
На щанда на Фондация Happy Mums, всяка майка, която има проблеми или въпроси свързани с кърменето, ще може да се обърне към акушерки специалисти по лактация.
В изложението ще се включат и фирми, предлагащи стоки за бебеносене, водещи козметични марки и фирми произвеждащи здравословни и екологично чисти храни.
За доброто настроение на посетителите организаторите са подготвили много изненади и интересни състезания, томболи, специално обособена зона с Монтесори играчки, сапунена работилничка, подходаящи за деца от различни възраст и уъркшопи за родители.
Изложението  е отворено за посетители от 10.30 ч. до 18.00 ч. на 1 ноември (петък) и от 10.00 ч. до 17.00 ч. на 2 ноември (събота).

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *