В Горна Оряховица, Лясковец и Златарица утре излизат на втори тур за кмет на община

0

Балотажи ще има и в Килифарево, и в Дебелец

В три общини от Великотърновска област ще има втори тур на местните избори. Утре жителите на Горна Оряховица, Лясковец и Златарица ще трябва да определят новите си градоначалници за следващите четири години. Най-интригуваща и оспорвана е битката в Железничарския град. Един срещу друг се изправят досегашният кмет от ГЕРБ инж. Добромир Добрев и народният представител от БСП Явор Божанков. Разликата между тях е около 3 000 гласа. На първия тур миналата неделя Добрев събра подкрепата на 35, 90% от гражданите, а Божанков – 31,89%.

В община Лясковец доскорошната кметица Ивелина Гецова от ГЕРБ има подкрепата на 46.94%, което я праща на балотаж с кандидата от Земеделски съюз „Ал. Стамболийски“ Васил Христов. На първия тур той събра 20.40%.

В община Златарица също се очертава напрегната битка. Досегашния кмет Пенчо Чанев от ПП ВМРО събрал 37.98% от гласовете на гражданите. Срещу него се изправя Михаил Ганев от БСП за България, който има 30.99% ще отидат на балотаж следващата неделя.

Балотаж ще има и в Долна Оряховица, където едва шест гласа не достигнаха на кандидатът на „Демократична България“ Йордан Байчев да спечели от първия тур. Предишната неделя той събра 635 гласа, а опонента му – Йордан Бойчев от ГЕРБ – 274 гласа.

В Килифарево едва разликата между двамата претенденти е едва 20 гласа. Един срещу друг са досегашният кмет Димитър Събев, който на първи тур събра 353 гласа, и Сергей Стойков, който има подкрепата на 333-ма избиратели.

 

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *