Спортист и треньор по бадминтон, Юлиян Христов допринася за спортната слава на родното Велико Търново

Той е успешен млад великотърновец със завидна спортна кариера, стотици постижения и сърцето му е отворено за родния град. От години Юлиян Христов, който е един от най-добрите български състезатели по бадминтон, живее и се състезава в чужбина, но не къса връзката с родно Велико Търново. Нещо повече – има идеи за спорта и спортните съоръжения в старата столица, а по думите му – с малко усилия и воля местната власт може да изгради поне една мултифункционална зала – отоплена и с всякакви удобства, с каквито например Копенхаген, където 35-годишният мъж живее в момента, разполага в изобилие.

Повече от едно десетилетие Юлиян се състезава за три държави, а в последните седем е играещ треньор в Дания. Още като ученик търновецът започва да тренира бадминтон в местния клуб и талантът му е забелязан. Тренира упорито и първите успехи идват логично – той е многократен републикански и балкански шампион, първо за младежи, а след това и за мъже индивидуално, за двойки и на смесени двойки.


След това спортната му кариера преминава в чужбина. От 21-годишен се състезава в продължение на три години в Кьолн, а после и три години във Виена в местната Първа Бундеслига. От 2012 г. живее и работи в Копенхаген. В момента той тренира едновременно състезатели от пет клуба в различни възрастови групи, с които постига успехи и допринася за спортната слава на болярския град.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Content is protected !!