Загубили кандидат-кметове с емоционални обръщения, включващи история, цитати от филми, философски размисли и директни обвинения

0

 

Емоционални обръщения, включващи история, цитати от филми, философски размисли и директни обвинения, публикуваха на личните си фейсбук страници кандидатите за кметове на Златарица и Горна Оряховица Пенчо Чанев от ВМРО и Явор Божанков от БСП. И  двамата загубиха надпреварата на балотажа, който се проведе в неделя. В Горна Оряховица продължава да управлява инж. Добромир Добрев от ГЕРБ, а в Златарица Чанев загуби от двукратния световен шампион по борба Михаил Ганев, издигнат от БСП.

„През 1393 г. Султан Баязид I обсажда крепостта Царевец. Обсадата продължава няколко месеца. Накрая се намира предател, който предава крепостта. Отивайки, да си получи наградата, султанът заповядва да му отсекат главата, защото който веднъж е станал предател, ще стане отново. Това е за предателите. За тези, които се кланяха, сервилничеха, подмазваха се и чакаха своя нещастно щастлив миг да повалят този, който искаха да им е приятел. Рано или късно те ще направят това и със следващия”.Това написа на стената си часове, след като станаха ясни резултатите дългогодишният управник на Златарица Пенчо Чанев.  „Мислех си, че когато помагам на много хора, безрезервно, безкористно, когато с е отнасях с тях като приятел, те ще ми отвърнат със същото.Владо Даверов във филма „Вчера“ е казал, че само от качествен приятел става добър предател. Тази нощ го изпитах на гърба си. Едни за пари, други за обещания, трети заради злобата (без да знаят защо), четвърти заради дрогата, а пети просто така. И утре, когато всички изтрезнеем ще се питаме Защо? Защо ме излъгаха, защо повярвах, защо предадох ? Защо?“, пише още Чанев и допълва, че „този, който спечели трябва да знае, че орлици се ловят със живо месо, а не с мърша. Точно тези ласкатели ще станат още по-класни предатели. Но всеки народ избира и заслужава управниците си!“

Явор Божанков пък уточнява в поста си, че и на втори тур печели в града, но селата  са избрали опонента му. „Уважавам избора на всеки гласувал, приемам загубата, пише неуспелият кмет, но директно хвърля обвинение за неуспеха си върху партии, медии, институции и фирми. На тези избори срещу нас бяха ГЕРБ, ДПС, ПИК, Нова ТВ, МВР, Делта Гард“, посочва Божанков.

„Обвиниха ме, че купувам гласове. Че съм си изоставил детето. Че съм причинил катастрофа и за капак ще организирам гей парад. Протоколите показват, че съм разгромен в ромските секции.  Устоях на всичко, защото бяхте с мен“, емоционално завършва поста си червеният кандидат.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *