Кметът на Свищов Генчо Генчев получи национална награда за принос в развитието на българските читалища

 

На специална церемония в Народната библиотека „Св. св. Кирил и Методий“, в София Съюзът на народните читалища връчи 12-те годишни награди „Следовник на народните будители“. Кметът на Свищов Генчо Генчев беше отличен с националната награда на името на порф. Иван Шишманов за изключителен принос в развитието на българските читалища и отстояване висотите на човешкия дух. При получаване на наградата той изрази своята благодарност за високото отличие и сподели, че я посвещава на своя град и на всички читалища в общината, с чиято дейност е свързан голям период от неговия живот, и винаги ще полага необходимите грижи, за да продължат да съществуват, и да са на нужната висота.
С наградата „Следовник на народните будители 2019“ бяха удостоени също: ректорът на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ проф. дфн Анастас Герджиков, певицата Маргарита Хранова,  композиторът Стефан Диомов,  дългогодишният председател на УС и главен изпълнителен директор на „Уникредит Булбанк“ Левон Хампарцумян, историкът акад. Георги Марков, писателят Антон Дончев и директорът на Националната библиотека „Св. св. Кирил и Методий“ доц. Красимира Александрова.
Наградите бяха връчени от заместник-министъра на културата Румен Димитров и председателя на Съюза на българските читалища Николай Дойнов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Content is protected !!