Велико Търново се представя на туристическа борса в Лондон

Общинската  туристическа  агенция„Царевград Търнов“ представя потенциала на ВеликоТърново като целогодишна  туристическа дестинация на 40-ото туристическо изложение World Travel Market (WTM) в Лондон.

На най-голямата професионална борса в света историческата и духовна столица на България предизвиква интерес сред туроператорите с възможностите за културен туризъм, съобщи Борислав Йорданов, управител на „Царевград Търнов“. „Нашата цел е освен да рекламираме града, да открием потенциални партньори и да сключим договори, с  които да  увеличим туристопотока във Велико Търново“, подчерта Борислав Йорданов.

Туристическото експо се провежда от 4 до 6 ноември. Българският национален щанд на изложението от близо 300 кв.м. е под слогана Bulgaria – a Discovery to Share. Освен основните туристически продукти – морски и ски ваканции, акцентът е поставен върху потенциала на страната ни като целогодишна дестинация с разнообразни специализирани услуги – културно-исторически, балнео- и СПА, еко-, селски, гурме  туризъм и др.

Освен Велико Търново на щанда се представят общините София, Варна, Пловдив, Бургас и Самоков и  19 туристически компании – хотели, ваканционни комплекси и туроператори.

Travel Market в Лондон е най-голямото в света изложение за професионална публика в сферата на туристическата индустрия. На форума в английската столица са над 5000 изложители от цял свят, акредитирани са повече от 3000 медии.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Content is protected !!