Инж. Емануил Манолов положи клетва като кмет на Община Павликени

0

 

Христо Кавалски е избран за председател на Общинския съвет

 

 

Инж. Емануил Манолов за трети път положи клетва като кмет на Община Павликени. На тържествена сесия на Общинския съвет клетва положиха и 12 избрани кметове на населени места и членовете на Общинския съвет.

„В изминалите местни избори гражданите на община Павликени направиха най-разумната инвестиция за себе си – те заложиха на добро, градивно, предвидимо и устойчиво управление – да продължи така, както беше в изминалите осем години“, каза в своята реч кметът на Павликени. Инж. Емануил Манолов благодари на Общинската избирателна комисия и на Общинска администрация за цялостната организация на изборния процес. „Където и да живеем, работим или прекарваме свободното си време, стандартът ни на живот винаги ще се определя до голяма степен от качеството и прозрачността на нашето местно самоуправление. Предстои ни да вземаме важни решения за бъдещето на нашата община в тази зала. Дано те бъдат такива, че с тях да се гордеят и наследниците ни. Дано те да бъдат именно онези решения, които ще направят положителната разлика между Павликени днес и Павликени след четири години. От тази трибуна заявявам и своята лична отговорност да управлявам община Павликени по съзидателен начин.  “, каза още инж. Манолов.

Символите на местното самоуправление – огърлица и ключ на града връчи на инж. Емануил Манолов вр.и.д. кметът инж. Анастасия Вачева.

Заседанието на местния парламент откри областният управител проф. д-р Любомира Попова. Тя припомни на местните управници, че доверието у гражданите се гради всяка секунда. „Нека в действията си се ръководите от законността и екипната работа в името на гражданите на общината“, каза още проф. Попова.

Клетва като кметове положиха днес и останалите избрани: град Бяла Черква – Албена Тодорова, с. Батак – Зенко Маринов, с. Бутово – Станислав Теодосиев, с. Върбовка – Ивелин Розинов, с. Горна Липница – Георги Стефанов, с. Долна Липница – Емил Илиев, с. Караисен – Стефан Николов, с. Лесичери – Димитър Митрев, с. Михалци – Петко Петков, с. Недан – Георги Георгиев, с. Патреш – Валентин Вълев и с. Стамболово      – Петър Петров.

Клетва положиха и 21 избрани общински съветници. За председател на Общинския съвет те излъчиха Христо Кавалски от „БСП за България“.

Първото заседание откри най-възрастният сред общинските съветници инж.Дончо Дончев. Парламентаристите утвърдиха за свой председател Христо Кавалски. След таен вот той събра пълно мнозинство от 21 гласа „За“ .

„На днешната дата преди осем години се заклех за първи път и влязох в местното самоуправление. Годините оттогава бяха изпълнени с много работа, с положителни емоции и хубави моменти в тази зала. Предизвикателството, пред което се изправям, е огромно, и разчитам на подкрепа от всеки един от вас. От днес политическите пристрастия трябва да бъдат оставени на заден план и да работим в полза на жителите на община Павликени“, обърна се към общинския съвет новоизбраният председател.

Общинският съвет проведе и второ заседание, на което беше гласуван правилникът за дейността му.

През настоящия мандат в състава му влизат четири политически формации – „БСП за България“ с 11 съветника, ГЕРБ с 6, ДПС с двама и Местна коалиция „ВМРО-БНД“ с двама.

 

 

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *