Велико Търново се представя на туристическа борса в Лондон

0

Общинската  туристическа  агенция„Царевград Търнов“ представя потенциала на ВеликоТърново като целогодишна  туристическа дестинация на 40-ото туристическо изложение World Travel Market (WTM) в Лондон.

На най-голямата професионална борса в света историческата и духовна столица на България предизвиква интерес сред туроператорите с възможностите за културен туризъм, съобщи Борислав Йорданов, управител на „Царевград Търнов“. „Нашата цел е освен да рекламираме града, да открием потенциални партньори и да сключим договори, с  които да  увеличим туристопотока във Велико Търново“, подчерта Борислав Йорданов.

Туристическото експо се провежда от 4 до 6 ноември. Българският национален щанд на изложението от близо 300 кв.м. е под слогана Bulgaria – a Discovery to Share. Освен основните туристически продукти – морски и ски ваканции, акцентът е поставен върху потенциала на страната ни като целогодишна дестинация с разнообразни специализирани услуги – културно-исторически, балнео- и СПА, еко-, селски, гурме  туризъм и др.

Освен Велико Търново на щанда се представят общините София, Варна, Пловдив, Бургас и Самоков и  19 туристически компании – хотели, ваканционни комплекси и туроператори.

Travel Market в Лондон е най-голямото в света изложение за професионална публика в сферата на туристическата индустрия. На форума в английската столица са над 5000 изложители от цял свят, акредитирани са повече от 3000 медии.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *