Търновски студенти участваха в конференция за съвременните военни конфликти

 

Студенти от Юридическия факултет на Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий“ се включиха в конференция, която разглежда съвременните военни конфликти, възможностите за евакуация, разузнавателните мероприятия и защитата на безследно изчезналите във време на война.
Националният студентски дискусионен форум по международно хуманитарно право се провежда в гр. Пловдив, а участие в него ще вземат студенти от Пловдивския университет, Великотърновския университет, Софийския университет, УНСС, Националния военен университет, Висшето военноморско училище, Медицински университет – Пловдив.
Проектът „Динамика в развитието на международното хуманитарно право“ представлява възможност през призмата на гледната точка на студентите, да се разгледат различните аспекти в динамиката и развитието на международното хуманитарно право, хуманитарните принципи и ценности, както и да се засегнат основни проблеми, които стоят пред обществото ни в глобален мащаб. Идеята е да се обхване широк спектър от въпроси, свързани с международното хуманитарно право и неговото изучаване, разбиране и разпространение от студенти, като се изготвят ръководство по въведение в хуманитарното право и практически речник на основните термини в МХП.
Гост-лектор на форума бе омбудсманът на Република България доц. д-р Диана Ковачева.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Content is protected !!