Футболистите от ДГ „Ивайло” са първенци в мини шампионската лига „Обичам Етър!” (снимки, видео)

0

С много радостни емоции и спортен хъс премина турнирът, който се провежда за пръв път във Велико Търново 

Възпитаниците на детска градина „Ивайло” са победители в мини шампионската лига „Обичам Етър!”, която се проведе днес във Велико Търново.  Седем отбора от детските градини „Ивайло”, „Слънце”, „Първи юни”, Ален мак” , ”Райна Княгиня” ( с два отбора)  и „Рада Войвода”,  мериха сили в оспорвани битки на терена на  Спортно училище „Георги Живков”. С много емоции, радост, спортен хъс, усмивки  и дори малко сълзи,  протече първото по рода си състезание за малките футболисти. За настроението на всички се грижеше всеотдайно Емил Йорданов – DJ Емо. Инициатор на турнира е Александър Нанков от управата на „Етър”, който заедно с легендарния футболен треньор Георги Василев,  футболиста Иван Петков и директора на Футболно училище „Етър” Свилен Василев са главните организатори на мини шампионската лига.

Втори в надпреварата са децата от ДГ „Първи юни”, а трети са футболистите от ДГ „Райна Княгиня”.

Купите  за първото, второто и третото място връчиха Александър Нанков, Георги Василев и Петко Павлов, управител на ОП „Спортни имоти и прояви“. Всички участници в турнира бяха наградени с медали и получиха подаръци – футболни топки и конуси, както и вкусни пици, айряни, плодови млеки и други лакомства, осигурени от спонсорите „Лактима” ООД, „Декатлон” и „Пазари – Велико Търново”.

Децата се състезаваха в по две срещи от пет минути под вещите напътствия на треньори и футболисти от „Етър”. Те бяха окуражавани от мощни агитки от родители и преподаватели, които също бяха активни участници в шампионата.

Целта на събитието е да се запалят децата в любов към спорта и най-вече към „Етър”. Турнирът е подкрепен от програмата на БФС Grassroots, целяща развитието на детско-юношеския футбол в България и принципите й са основата на Футболно училище „Етър”. Ацентите в програмата са работа с подрастващи таланти, единна методика за работа в помощ на треньорите на ДЮШ, изграждане на адекватна инфраструктура за нуждите на малките състезатели, кооридиниране на местно ниво на отдел „Масов футбол”, производство на учебни пособия, популяризиращи любимата игра и отборния дух.

Винаги е радостно и интересно да се наблюдават заниманията на малки деца. Пък и не се знае откъде „може да изскочи заек”… Но най-важното е малките да се забавляват, каза Георги Василев, който проследи всички двубои. Той сподели, че е впечатлен от спортния заряд, който носят децата и им пожела да станат футболисти, които да прославят Велико Търново. По думите му точно такива турнири са начин да бъде стимулирана любовта на децата към футбола и изобщо към спорта. Много от децата и техните родители си тръгнаха с автограф от легендарния треньор.

 

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *