За пета поредна година амбициозни млади хора менажират НАП В. Търново

0

 

 

За пета година НАП В. Търново беше домакин в деветнадесетото издание на инициативата на „Джуниър ачийвмънт България“- „Мениджър за един ден“, в помощ на амбициозни млади хора да създадат контакти с агенцията и научат повече за работата на данъчните. Приходната агенция подкрепя инициативата, която е в синхрон с политиката на Европейския съюз образованието да има практическа насоченост.

Шестима учащи – от СУ „Вела Благоева“ и от СПГ по икономика в областния град, и от ПГЛПИ „Атанас Буров“ в гр. Горна Оряховица, имаха възможност на 7 ноември, в качеството си на директори на ТД и на дирекции в НАП В. Търново, да приложат на практика получените в училище знания.

Служителите от различните функции и звена в приходната агенция във В. Търново ги запознаха с работното си ежедневие и споделиха  практически опит, надявайки се по този начин да вдъхновят учениците в откриването на най-верния им професионален път. Заместник-директорите на дирекции разясниха на “мениджърите в поли“ необходимостта и ползите от плащането на данъци и осигуровки. Те споделиха добри практики, надявайки се да помогнат на младите хора в избора им на място за професионална реализация. В течение на деня момичетата научиха нови и интересни неща от данъчните. Мениджърите за един ден седнаха на горещия директорски стол, за да се запознаят с работното ежедневие на Ивайло Здравков, териториален директор на седем области в северна България. Те се постараха да приложат на практика придобитите в училище знания и като директори на трите дирекции в агенцията – “Обслужване“, „Контрол“ и „Събиране“. Увериха се, че работата в приходната администрация е натоварена и отговорна, но важна за държавата.

Обичайно, в края на работния ден бъдещите икономисти и мениджъри получиха сертификати за участието си в инициативата.

 

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *