Издателят Димитър Николов оглави Общинския съвет в Горна Оряховица

 

 

Съдът брои недействителните бюлетини от вота за съветници в Железничарския град

 

Издателят Димитър Николов бе избран за председател на Общинския съвет в Горна Оряховица. Това обае стана след втори опит, тъй като първоначално групата на ГЕРБ предложи адвокат Деница Цветанова. Тя обаче не успя да събере нужния вот и от ГЕРБ предложиха Николов. В предишния мандат той бе съветник от гражданската квота и председател на комисията по младежта и спорта. Димитър Николов е журналист и издател на най-голямата извънстолична пресгрупа. Освен това е икономист, има завършена магистратура в сферата на човешките ресурси. Председател е на Българската асоциация на регионалните медии и на Съюза на журналистите в Горна Оряховица.
„Благодаря на тези, които гласуваха за мен, но и на тези, които не ме подкрепиха. Тази година за мен това е втори избор, след като през юни оглавих Българската асоциация на регионалните медии. Интересното тогава беше, че бях предложен от колега от Управителния съвет, който преди 8 г. гласува срещу мен като член на Управителния съвет. Няма какво да се лъжем – всички сме тук малко или много в резултат на личната си амбиция. Гражданите на община Горна Оряховица очакват от нас да впрегнем тази своя лична амбиция в полза и за благоденствието на нашия град и нашата община. Изборите ни показаха, че горнооряховчани очакват повече и че жителите на населените места заслужават повече. Никога не съм чакал на Общината, възпитан съм да работя за нея. И вместо да проклинаме тъмнината, нека запалим свещ“ каза в приветствието си Димитър Николов.

Освен съветниците, клетва да работят в името на гражданите на Горна Оряховица, положиха кметът на общината инж. Добромир Добрев и управниците на населените места.
„Вярвам, че ще оправдаем очакванията на жителите на община Горна Оряховица“, увери и кметът инж. Добромир Добрев, официално встъпвайки в третия си мандат.

Когато човек поеме властта, дадена му от Бога, нека не забравя, че тя е отговорност.
Според правилата, тържественото заседание на Общинския съвет води доайенът сред съветниците – в случая инж. Павлинка Николова. Тя апелира към колегите си заедно да бъдат на нивото на очакванията на горнооряховчани.

Междувременно Апелативния съд в старата столица ще брои недействителните бюлетини във всичките градски секции в Горна Оряховица. Това ще стане утре и е по повод жалбата на искането на БСП за касиране на изборите за местен парламент. Според жалбоподателите подадените гласове не били отчетени правилно поради невярно отразени в протоколите недействителни бюлетини.

снимки RegNews

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Content is protected !!