Три купи грабнаха шахматистите на „Етър“

0

 

Вчера се проведе първи детски турнир по шахмат „Битката за Троян“ до 14 години. Участваха 43 млади състезатели от страната. Те играха на класическа контрола 60 мин +30 секунди на ход в 6 кръга. Турнирът бе валиден за международен рейтинг.  Малките етърци се представиха блестящо и взеха три от общо 8 купи в турнира! Златните медалисти са Стилиан Ангелов до 14 години, Мартин Кънчев до 10 год и Стефани Бижева-момичета до 10 год. Стилиан е шампион и в генералното класиране с максималните 6 точки и покачи рейтинга си с 20 точки. Неговият брат Кристиан спечели сребърен медал с 4 точки. Мартин Кънчев се завръща в международната ранглиста след отличното си представяне. Той завърши с 4 точки без загуба. Шампионката до 10 при момичетата Стефани Бижева също финишира без загуба с 4 точки.

Николай Димитров е шести в групата до 10. Отлично представяне и на 8-годишните- Велислав Величков е четвърти, Петър Симеонов -пети, а Михаил Панайотов- седми.

Турнирът се организира от ШК Кресим, Троян и съдействието на общината. През следващата година се планира и Габрово да се включи към веригата от детски международни турнири, провеждани в региона.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *