Областна администрация – Велико Търново, беше домакин на семинар за дейността на доброволните формирования

0

Областна администрация – Велико Търново, беше домакин на семинар за дейността на доброволните формирования на територията на областта. Събитието е част от изпълнението на Стратегията за развитие на доброволните формирования за защита при бедствия, пожари и други извънредни ситуации в Република България и Националната стратегия за намаляване на риска от бедствия.


„Създаването и развитието на доброволните формирования, както и приемането на нормативните документи, регламентиращи тяхната дейност, дава положителни резултати вече няколко години. Днешната среща ни дава възможност да обсъдим това, което сме направили заедно с вас, за да развием доброволчеството в Националната стратегия за намаляване на риска от бедствия 2018-2030 г. Днес имаме възможност да обсъдим това, което ни предстои да направим, за да изпълним изискванията в новите областни и общински планове за защита при бедствия.

Целите за следващата година са продължаване работата по изграждането и подобряване на организацията на дейността на доброволните формирования. Всички заедно ще допринесем за това, държавните органи, местната власт и гражданите да се обединят и работят заедно още по-добре за да предотвратяваме кризисните ситуации“, каза областният управител при откриването на срещата.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *