Пъзелът на новата власт във Велико Търново вече се нарежда

 

Броени дни след конституирането на новата местна власт в болярския град, пъзелът на управлението в мандат 2019-2023 г. вече се реди усилено, а в публичното пространство се завъртяха и няколко имена на евентуалните заместници на кмета Даниел Панов.

Даниел Панов спечели трети управленски мандат

Почти сигурно е, че Снежана Данева – Иванова ще остане титуляр сред вице кметовете заради солидния си опит и стаж в местната администрация. С добри шансове е и досегашният й колега проф. Георги Камарашев, който обаче се двоуми, заради ангажиментите си като преподавател и член на академичната общност. За това пък в обръщение влязоха три нови имена. Едното е на бившият зам.-министър в социалната сфера Росица Димитрова и настоящ директор на ресорната дирекция в кметството.

Снежана Данева – Иванова

Росица Димитрова

А другите две са свързани с културата и образованието – това на интелектуалеца и издател Нейко Генчев, както и на доскорошния директор на Регионалната библиотека Иван Александров. Кой обаче ще „наследи“ досегашния зам.-кмет с този ресор – Ганчо Карабаджаков, който излиза в пенсия, предстои да се разбере.

Нейко Генчев                         Иван Александров

А и въпросът освен всичко друго е политически, тъй като в екипа на инж. Панов се очаква да имат своя „квота“ представители на политическите сили извън ПП ГЕРБ, които имат подкрепяща роля. В този контекст именно се спряга Иван Александров, както впрочем и училищният директор Ангел Янчев – от квотата на гражданската листа.

Ангел Янчев

Впрочем тези две политически сили вече намериха място в управлението на новия общински съвет. Макар че на тържествената сесия излъчените от тях представители не успяха да се поздравят като зам.-председатели, от сега е ясно, че на следващото заседание – ако няма процедурни неуредици, те ще съберат нужния брой гласове. Политическите совалки между групите в местния парламент ще пратят в новия председателски съвет и по един представител на ВМРО и ГЕРБ, за сметка на БСП и Демократична България…

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Content is protected !!