Филиалът на ВТУ във Враца с нов специализиран кабинет за компютърно обучение и практики

0

 

Ректорът на Великотърновския университет проф. д-р Христо Бонджолов и изпълнителният директор на A Data Pro г-н Илия Кръстев откриха специализиран кабинет за компютърно обучение и практики близо до реални условия във филиала на ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“ в град Враца.
Кабинетът е създаден във връзка със споразумение за развитие на съвместен проект за модернизиране на „Компютърната зала“ на филиала.
„Днес откриваме поредния нов кабинет на територията на нашия университет. Утре ще открием зала и в Корпус 5, която е на името на проф. д-р Георги Бижков. Мисля, че само това е начинът да вървим напред и да се развиваме. Ние правим всичко възможно, за да сме в крак с времето и с новите технологии, за да помагаме на студентите по време на обучението им. Искам да благодаря на нашите партньори от A Data Pro и лично на г-н Илия Кръстев, които ни помагат в тези трудни времена. И през този мандат ще продължим да работим по същия начин, като подобряваме материалната база на Великотърновския университет. Благодаря и на кмета на Община Враца г-н Калин Каменов, който е показал, че можем да разчитаме на него винаги когато ни е нужно. Да ви е честит новият компютърен кабинет!“, каза проф. Хр. Бонджолов при откриването.
Оборудването в новия компютърен кабинет е предназначено предимно за обучението на студентите от три нови специалности – „Педагогика на обучението по български език и информационни технологии“, „Педагогика на обучението по история и информационни технологии“, „Педагогика на обучението по математика и информатика“.
На откриването на новия кабинет присъстваше кметът на Община Враца г-н Калин Каменов.

 

 

 

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *