Спипаха водач с наркотици, иззеха марихуана и метамфетамин от жилища във Велико Търново и Горна Оряховица

 

Водач, употребил наркотични вещества, установиха служители на РУ – Горна Оряховица. Снощи в 21,20 ч. в железничарския град е извършена проверка на лек автомобил «Мерцедес», управляван от 29-годишен от Долна Оряховица. При тестване на водача за употреба на наркотични вещества, апаратът е дал положителна реакция на амфетамин и метамфетамин. Той е отказал кръвна проба. Задържан е с полицейска мярка до 24 часа. Срещу него е започнато бързо производство.

Наркотични вещества иззеха служители на полицейските управления в Горна Оряховица и Велико Търново. Вчера около обяд в областния град е извършена проверка на 28-годишен мъж от същия град, при която е намерена и иззета около 1 грам растителна маса, която при полеви наркотест е реагирала на марихуана. При последвало претърсване в обитавано от него жилище са намерени и иззети още 15 грама от същото наркотично вещество. Мъжът е задържан с полицейска мярка до 24 часа. Срещу него е започнато бързо производство.

Същия ден при обход в Г. Оряховица е извършена проверка на лек автомобил «Мерцедес», чийто водач е изхвърлил хартиена свивка. При извършената проверка  е установено, че тя съдържа около 1 грам прахообразно вещество, което при полеви наркотест е реагирало на метамфетамин. При последвала проверка в жилище в железничарския град, обитавано от 32-годишен мъж, е установен още 1 грам от същото наркотично вещество. Обитателят на имота е задържан с полицейска мярка до 24 часа. По случая е започнато досъдебно производство.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Content is protected !!