Велико Търново посреща зимата с 1700 тона материали против лед и 20 машини в готовност

0

 

Велико Търново е в готовност за предстоящия зимен сезон, стана ясно по време на срещата на разширената работна група, свикана от кмета Даниел Панов. В комисията под председателството на заместник-кмета проф. Георги Камарашев участваха експерти от общината, представители на институции, фирми по снегопочистване и зимна поддръжка, експлоатационни дружества и експерти по градоустройство.

1700 тона инертни материали има в наличност компанията, ангажирана с почистването на пътната мрежа при зимни условия. 20 са машините, приведени в готовност. Вече е въведено постоянно дежурство. В пълна готовност е и общинското предприятие „Зелени системи“, което отговаря за тротоарите, стълбищата и обществените пространства. Малогабаритни машини за снегопочистване са осигурени за улиците в кв. „Варуша“.

С достатъчно количество пясъчно-солна смес и материали против заледяване разполага и фирмата, която отговаря за поддръжката на общинската пътна мрежа. Техниката е в готовност, а при влошени условия са осигурени и машини в резерв.

От експлоатационните дружества имат сформирани дежурни екипи, които да реагират максимално бързо при проблеми с тока, водата и съоръженията по газопреносната мрежа.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *