Педагогическият факултет на ВТУ отбеляза тържествено 35-та си годишнина

0

 

Днес се проведе Тържествено събрание, с което Педагогическият факултет на Великотърновския университет отбеляза 35 години от създаването си.
Гости на празника бяха проф. д-р Христо Бонджолов, ректор на ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“; проф. д.н. Антоанета Анчева, председател на Общото събрание; доц. д-р Димитър Симеонов, заместник-ректор по учебната дейност; проф. д.н. Вихрен Бузов, заместник-ректор по управление на качеството и акредитацията; проф. д-р Любомира Попова, областен управител на Велико Търново; г-жа Снежана Данева, заместник-кмет на Велико Търново; преподаватели, студенти и приятели на факултета.


„Спомням си 1985 г. Тогава завърших университета и останах на работа заради Педагогическия факултет. В началото имаше едно решение, един кабинет и няколко ентусиасти, които тръгнахме да правим факултет. Имахме насреща си едни 150 млади хора, жадни за знания и пълни с енергия. Сигурен съм, че днес те са успели. Тези хора от първия випуск бяха едни от най-добрите ни студенти. В моменти, когато отбелязваме такава годишнина, е добре да благодарим на хората, които са поставили темелите, на приятелите, които ни помогнаха да изградим факултет. Искам специално да благодаря на колегите от Софийския университет, които ни протегнаха ръка в трудните времена в началото. Подготовката на един доцент е средно около 25 години, а изграждането на структурите на един факултет – много повече. Беше трудно, но успяхме. Пожелавам на Педагогическия факултет много пъти по 35 години, нека да успяват, както и да помнят, че са част от голямото семейство на Великотърновския университет. Честит празник!“, каза в приветствието си проф. Хр. Бонджолов.
Тържеството продължи с концерт на студентите от класа на проф. Сребра Михалева.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *