Свищовски автори бяха отличени в международния конкурс „Изящното перо“

0

 

Людмил Симеонов, Иван Антонов и Гюлшен Алиева заслужиха своите награди в съревнование с 308 автори от 13 държави

На 10 ноември в Българския културен център „Магура“ в Чикаго се състоя събитие, на което бе представена “БЪЛГАРСКАТА КУЛТУРА В СЛОВО И ВИЗИЯ”. На събитието, което бе уважено от българския генерален консул в Чикаго Иван Анчев, бяха обявени резултатите от международния литературен конкурс “ИЗЯЩНОТО ПЕРО ‘2019″, в който участваха 308 автори от Испания, Гърция, Австралия, САЩ, Швейцария, Япония, Швеция, Франция, ЮАР, Италия, Чехия, Великобритания и България. Наградените автори и творби в различните категории бяха оповестени от Снежана Галчева, председател на Салон за българска култура и духовност в Чикаго.


Във второто издание на международния литературен конкурс, свищовският автор Людмил Симеонов бе удостоен с първа награда за стихотворение на патриотична тема.  Това отличие той получи за стихотворението си „Елегия за България”. В същата категория втора награда бе присъдена на Иван Антонов от с. Алеково, община Свищов, за стихотворението му „Мярка”. За стихотворението си „Като вчера си тръгвам”, с трета награда в категорията „История и традиции”, бе отличена Гюлшен Алиева, свищовлийка от години живееща в гр. Плевен.
Конкурсът “ИЗЯЩНОТО ПЕРО ‘2019″ се организира от Салон за българска култура и духовност в Чикаго, САЩ, и неговата цел е да обединява български автори, живеещи в различни краища на света. В него тази година взеха участие 796 творби на 308 автори, на възраст от 14 до 87 години.

 

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *