Избират зам.-председатели на търновския Общински съвет от втори опит в понеделник

0

 

ГЕРБ оглавява 6 постоянни, комисии, БДО – 3, БСП -2, ВМРО -1, „гражданите и ДПС“ – 1, ДБ без председателско място

 

Четирима заместник-председатели на Общинския съвет в старата столица ще бъдат избрани на заседание в понеделник от 17.00 ч., след като на тържествената сесия процедурата претърпя фиаско. Както „Болярски новини“ пръв информира, в комисията по избор в разрив с правилата попадна съветник, който по-късно събра гласове за подгласник на председателя Венцислав Спирдонов. За да е легален вота, той си е подал отвод и колегите му ще трябва да го гласуват.

Изненади в избора на зам.-председатели не се очакват предвид първото гласуване. Тогава четири от шестте номинации събраха мнозинство, а понеделник те отново ще бъдат подложени на гласуване. Става дума за Росен Иванов от ГЕРБ, Калина Широкова от БДО, Юлия Тонкова от ВМРО и Тодор Тодоров от съвместната група на „гражданите“ и ДПС.

Също в понеделник съветниците ще гласуват структура и състав на постоянните комисии в местния парламент. Те ще бъдат 12, а председателските места, според предварителните консултации, ще бъдат съответно: 6 за ГЕРБ, 2 за БСП, о 1 за ВМРО и за групата на „гражданите и ДПС“. Без председателска квота остава единствено групата на „Демократична България“. Като последна точка от дневния ред е предвиден избора на двама местни парламентаристи в съвместна комисия с ВТУ, които ще трябва да определят тазгодишния носител на Академичната награда на Общинския съвет.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *