Съдиите потвърдиха  избора на кмет на Лесичери и отложиха  делото за избор на кмет на Горна Оряховица

 

 

Административният съд във Велико Търново потвърди избора на кмет на село Лесичери, община Павликени. Делото беше образувано по жалба на кандидат за общински съветник и кмет от местна коалиция „ВМРО БНД“. Потвърдено е решението на Общинската избирателна комисия за изборът на  Димитър Митрев за кмет на първи тур. Съдебният акт подлежи на касационно обжалване пред Върховния административен съд на Република България.

Междувременно административните съдии от болярския град отложиха делото за избор на кмет на Горна Оряховица за 22 ноември. Делото е по жалба на кандидатът за кмет на БСП Явор Божанков. По неговото искане е открито производство за оспорване верността на удостоверението за настоящ адрес и за променен такъв.

На Местна коалиция „БСП за България“ е указана доказателствената тежест да установи, че посочените документи са неверни. На страните е обявено, че служебно и ноторно известно е обстоятелството, че заинтересованата страна Добрев е изпълнявал функциите на кмет на Община Горна Оряховица за мандат 2015 г. – 2019 година.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Content is protected !!