Дарение за близо 830 лв. направи д-р Нели Райкова за Дома за медико-социални грижи в Дебелец

0

 

 

Дарение на стойност 829, 92 лв. направи д-р Нели Райкова за Дневния център и Дома за медико-социални грижи в град Дебелец. То включва 16 броя цветни детски столчета „Джъмбо“, 4 броя цветни работни маси и преносим ултразвуков инхалатор.

Подготовката и самото набиране на средствата отне близо година, защото бе осъществено посредством втора по ред благотворителна изложба, представена на 10-ти септември т.г., в Художествена галерия „Недялко Каранешев“ в Горна Оряховица. Тогава пулмологът и любител фотограф д-р Райкова показа и предложи за продан 50 фотографии.

Припомняме, че д-р Нели Райкова подбира най-доброто измежду стотиците си пейзажни снимки от България и света, направени в последната година по време на пътуванията й в Мароко, Италия, Германия, някогашната столица на Руската империя Санкт Петербург. В подбора на фотосите и подредбата им за втора година помогна известната художничка Роза Абаджиева.

Пред гостите си д-р Райкова обяви, че цел на изложбата е фотографиите да бъдат разпродадени в полза на Дневния център към ДМСГД – Дебелец, който отбеляза своята юбилейна 20-та годишнина, а със средствата да бъде закупена мебелировка за групите и занималнята за индивидуална и групова работа с децата.

ДМСГД – гр. Дебелец предлага институционална, дневна и почасова грижа за деца с проблеми в здравословния статус от общността.

В ДМСГД функционира и сектор за ранна интервенция на уврежданията с 5 легла /децата са с придружител, най-често майката, в условия много близки до обичайната домашна среда/, както и сектор за заместваща грижа с 2 легла /за деца с хронични увреждания, които биват настанени по спешност за 24 до 48 часа при форсмажорни обстоятелства в семействата – болест, пътуване, и др. причини, довели до необходимостта от алтернатива за медицински грижи и битовото обгрижване за децата/.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *