С 10 000 лв. обновиха парка в село Ореш

0

Официално откриха обновеният парк в центъра на село Ореш. Със средства, в размер на 9 982,00 лева кметството реализира проектното предложение по  програма „Чиста околна среда“ на МОСВ  и ПУДООС.
Закупени и монтирани бяха редица нови съоръжения – люлки, комбинирано детско съоръжение, беседка, пейки, кошчета за отпадъци и др, като също така бяха ремонтирани и съществуващите. За осигуряване безопасността на децата при игра, бе поставена и ударопоглъщаща каучукова настилка.

След като предварително се извърши почистване на парка – санитарна сеч, отстраняване на растителни и битови отпадъци, бяха засадени и различни растителни видове – туи, лигуструм и др. Всичко това е с цел осигуряването на по-здравословна, красива жизнена среда и обновяването на облика на съществуваща паркова територия.
На празника присъстваха представители от общинската администрация, служителите на кметство Ореш и НЧ „Филип Станиславов“, както и децата от детска градина „Зорница“  – с. Ореш, които бяха изключително щастливи от новите придобивки.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *