Над 20 талантливи млади пианисти се включиха в майсторския клас на проф. Томислав Байнов

0

 

Повече от 20 талантливи деца от Велико Търново станаха част от майсторския клас на известния роден пианист и педагог проф. Томислав Байнов и неговата звездна формация от музикалния проект „На 8 рояла“. Занятието се проведе в Двореца на културата и спорта „Васил Левски“ и е съпътстващо събитие към „Концерт на 8 рояла“, който започва тази вечер в 19,00 ч. на същото място.

В урока се включиха деца от Музикална школа към Младежки дом, така и ученици от редица училища. Всеки от младите таланти показа завидни умения зад специално озвучените осем рояла, на които ще свирят и музикантите от формацията на проф. Байнов. Най-малкият пианист бе 7-годишният Калоян Георгиев, а особено впечатляващо бе изпълнението на 9-годишния Александър Момински. Той изсвири рок-шедьовъра на Queen – Bohemian Rhapsody.

„Концерт на 8 рояла“ е част от културния календар на Община Велико Търново и е под патронажа на кмета Даниел Панов. Музикалният проект е дело на проф. Томислав Байнов. Той обединява 16 инструменталисти от девет държави – Германия, Италия, Русия, Канада, Корея, Япония, Словакия, Филипините и България. Във Велико Търново на 32 ръце те ще изпълнят произведения на композиторите Карл Орф, Джоакино Росини, Карл Черни, Рихард Вагнер, Дариус Мийо, Джордж Гершуин и др.

Диригент  на уникалното събитие ще е Григор Паликаров – познат от сцената на Софийската опера и ръководител на Classic FM Shiny Oreshura, композитор, пианист, преподавател и носител на множество международни награди.

Билети за концерта се предлагат в мрежата на eventim.bg, туристическите информационни центрове на ул. Христо Ботев“ №5 и на пл. „Цар Асен I“, както и на касата на Двореца на културата и спорта „Васил Левски“. За учащи и пенсионери има преференциални цени.

 

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *