Издадоха алманах „55+ вдъхновяващи истории“ за празника на СУ „Николай Катранов“ в Свищов

0

Ръководството, учителите и учениците на СУ „Николай Катранов“ в град Свищов отбелязаха с тържествено събитие 55 години от основаването на средното училище. Празничната програма по повод кръглата годишнина продължи през цялата седмица, а финалът се състоя в салона на ПБНЧ „Еленка и Кирил Д. Аврамови – 1856“, където се събраха бивши и настоящи ученици, учители и директори на учебното заведение, за да споделят радостта от празника и да изразят своята признателност и обич към любимото училище.

Споделените моменти и спомени развълнуваха всички присъстващи, а музикалната част на празника допринесе за особената тържественост на деня. Директорът на СУ „Николай Катранов“ Генади Иванов благодари на своя екип за всеотдайността в работата, а на учениците – за тяхната любознателност, като си пожела училището да продължи да бъде сред първите училища в България по високи резултати в националните и външни оценявания, в реализирането на успешни проекти и активното участие в различни мероприятия.

Като бивш възпитаник на училището и по повод 55-годишния юбилей, председателят на Общински съвет – Свищов д-р Кристиян Кирилов поднесе своя дар и поздравления към директора Генади Иванов, като пожела учебното заведение да продължи да предава българския дух на младото поколение. Поздравителен адрес от името на кмета на община Свищов Генчо Генчев бе изчетен от зам.-кмета Илиян Венков, който поднесе подарък и от общинското ръководство. На събитието присъстваха също зам.-кметът Иван Шопов, секретарят на Общината Любомира Петрова и началникът на отдел „Образование„ Румяна Кузева.

На празника, като един от авторите и съставител на книгата, Надя Мочкова представи юбилейния алманах „55+ вдъхновяващи истории“, който училището издаде по повод празника. В своето слово тя благодари на директора, на всичките си колеги, на всички бивши и настоящи възпитаници на училището, взели участие в изработването на книгата, като изрази специални благодарности и към председателя на академична фондация „ Проф. д-р Минко Русенов“ проф. д-р Андрей Захариев, за финансовата подкрепа относно отпечатването на книгата.

Тържественото честване приключи с награждаване на най-изявените ученици на СУ „Николай Катранов“, които бяха отличени за своята всеотдайност и успехите им в национални и международни конкурси.

 

 

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *