Детски кът откриха в Зоокът Павликени

0

 

 

Нов детски кът за игра обогати Зоокъта в Павликени. Той беше открит от кмета на общината инж. Емануил Манолов и управителя на зоопарка Сезаин Мехмедов.

Финансирането за изграждане на обекта община Павликени получи от Фондация „Америка за България“ като награда от конкурса „#В музея сме“, проведен през месец юни 2019 г.

Общата стойност на проекта е 5 000 лева. С тези средства са монтирани нови детски съоръжения за игра на открито – една люлка, една клатушка тип „конче“ и едно комбинирано съоръжение – пързалка с две кули и мост.

Изработката, доставката и монтажа на детските съоръжения се осъществиха от фирма „ИМПРЕСИЯ-99“ ООД гр. Провадия.

„Откриването на детския кът прави от нашата зоологическа градина още по-добро място, където младите хора от нашия град да прекарват своето свободно време. Днешното събитие е важна крачка от един по-дългогодишен план, чрез който целим този зоокът да стане още по-голям, по-благоустроен и привлекателен за жителите на нашата община, но и за хилядите гости, които специално идват заради него в Павликени“, каза в приветствието си кмета инж. Манолов. Той отбеляза, че павликенският зоокът е сред най-добрите в България и отправи благодарността към управителя му. Кметът припомни, че Зоокът Павликени е изцяло на общинска издръжка и е с безплатен вход за всички посетители.

Сезаин Мехмедов отправи благодарност към общинското ръководство. „Всеки посетител си тръгва с добри мисли за зоопарка ни. Аз се гордея с това и ще продължим да работим в същата посока“, каза управителят.

С реализацията на дейностите по проекта Зоокътът стана още по-гостоприемно и привлекателно място за децата и гостите на Павликени.

 

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *