Джулюнските ученици споделиха опит с приятели от други две иновативни училища

0

Три обединени училища от три различни населени места работиха заедно в Седмица на иновациите. Заедно с ОбУ „П.Р.Славейков” село Джулюница, в националната инициатива се включиха и техни приятели от иновативно ОбУ „Христо Ботев” Каспичан и ОбУ „Св. Св. Кирил и Методий“ село Търнене. Ученици и учители реализираха обменни визити, които са финансирани по Национална програма „Иновации в действие“. По време на посещенията гостуващите екипи имаха възможност да се запознаят с иновациите, които реализират училищата и да участват в различни дейности. Невероятни емоции, нови запознанства и трайни приятелства, подплатени с иновативни уроци в музея „По пътя на велика България” – така съвсем накратко можем да опишем първата обменната визита на учители и ученици от ОбУ „П.Р.Славейков” и ОбУ „Христо Ботев”, Каспичан. Двата екипа обмениха опит и идеи за успешна реализация на иновациите си и обсъдиха свои бъдещи планове за работа и дейности. Особено интересни се оказаха уроците, посветени на историята на първото българско царство, проведени в древната столица Плиска и в Двора на кирилицата, където учениците усетиха по неповторим начин силата на историята и гордия български дух. Учениците и учителите от нашето ОбУ „П.Р.Славейков” върнаха жеста на своите приятели и също посрещнаха на своя територия партньорите от Каспичан и Търнене, пред които представиха открити иновативни педагогически практики в иновативните класове: първи клас – „Мечтатели“, втори – „Изследователи“, трети – „Всезнайковци“ и четвърти -„Приятели“.

Обобщение на мобилността по НП „Иновации в действие“ бе срещата-разговор „Сподели с мен“, с екипите от ОбУ „П.Р.Славейков’” село Джулюница, реализирали иновативните модели в начален етап. Те представиха модели на своите класове и споделиха резултатите, а именно – промяната на отношението към образованието и повишаване мотивацията на ученици и родители към учебния процес. Партньорите споделиха прекрасните си впечатления от участието си в часовете и разказаха за иновациите в техните училища, като изразиха желание партньорството им да продължи и в бъдеще.

По време на визитата на гостите джулюнското училище реализира инициатива под наслов „Есенна магия“- иновативен проект с участието на ученици от трите училища, изпълнен с игри, творчество и много забавления. Последният ден от срещата на ученици и учители от трите иновативни училища бе посветен отново на историята, но този път уроците на открито разкриха славата на Второто българско царство и магията на Царевград Търнов.

Националната програма „Иновации в действие” предостави невероятна възможност на учители и ученици от три различни краища на България да прекарат няколко незабравими дни, да обменят опит и идеи, да споделят проблеми и да търсят решения за по-доброто бъдеще на своите ученици..

 

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *