Комедията „Хванат.net” репетират артистите от Музикално-драматичен театър „Константин Кисимов”

0

Комедията с работно заглавие „Хванат.net” репетират усилено артистите от Музикално-драматичен театър „Константин Кисимов” във Велико Търново. Над спектакъла по пиесата „Хванат в мрежата” на известния британски драматург Рей Куни работи режисьорът Тамара Иванова. Ролите са поверени на актьорите Силвия Шекилова, Лиляна Иванова, Добринка Тосева, Милен Иванов, Иван Митев, Йордан Сираков и Георги Димитров. Премиерата на новото представление в афиша на театъра ще бъде през декември на камерна сцена.

Тази комедия на ситуациите със съвременен сюжет е непозната на българския зрител, обясни режисьорът. Тя е продължение на прочутата пиеса „Между два стола”, преведена на повече от 30 езика, която се радва на голям успех и у нас. Това заглавие се играе цели 9 години на театралните сцени в Лондон, което го превръща в спектакъла с най-дълъг сценичен живот на Острова. Римейкът „Хванат в мрежата” е писана през 2001 г., когато интернетът все още прохожда. Въпреки това, сюжетът е изключително актуален и днес, сподели Тамара Иванова.

Тя призна, че е била привлечена от изключителната динамика в произведенията на Рей Куни, който е носител на Орден на Британската империя за заслуги към английската драма. За мен е истинско предизвикателство да открия с какво неговите герои толкова енергични, дори свръхактивни, обяснява режисьорката.

Тамара Иванова се завръща на театралната сцена след повече от 25-годишно прекъсване. Тя е създател и ръководител на прочутото студентско театрално студио „Метаморфози” при Великотърновския университет, което се радва и на международна известност. С различни постановки младите актьори са представяли страната на фестивали в цяла Европа. Режисьорката е работила с млади таланти и в Младежкия дом във Велико Търново. В продължение на 2 години е водила театрална школа във великотърновския театър с ученици и професионални актьори. Сред емблематичните й спектакли, поставяни на сцената на театъра в старата столица, са „Измамите” по  „Тартюф” на Молиер и „Каменен пир”, създаден по пиесата „Дон Жуан” също на Молиер.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *